This me

My Photo
"just for fun" ^_+ Gadis biasa yg beumur 18 tahun, menulis hanya suka-suka je ^^
DON'T BE AFRAID TO CHANGE. YOU MAY LOSE SOMETHING GOOD, BUT YOU MAY GAIN SOMETHING EVEN BETTER ^^

Wednesday, January 19, 2011

cerita rekaan semate-mate (Part 1)
                            Part 1

KAMI
Cerita rekaan semate-mate tiada kena-mengena antara yang hidup mahupun yang sudah meninggal.


Siti sharinie(digelar sebagai ninie) dia seorang yang cute agak kecil sedekit,but very interesting girl. Nur Diana(nana) seorang yang peramah suke banyak cakap masa dalam kelas budak-budak kelas semua cakap nana ni bising sikit berbanding yang lain,tapi dia suke memendam rahsia,tak bape suke cerita hal dia dekat orang sangat,dia akan pilh orang kalau dia nak share something dan seorang yang degil.Nur fiza farina(fiza) seorang yang kuat merajuk, dia akan jeloz kalau kawan rapat dia, rapat dengan orang lain. Nur ayuni aqila(ayu)seorang yang lemah lembut,cepat sensitif,agak pemalu sikit plus terlalu gemuruh kalau ade ape-ape majlis apabila bila dia perlu tampil kehadapan dan  suke memberi nasihat kepada orang lain.Muhd khairil(airil) seorang yang nakal,suke buat hal dalam kelas,tapi seorang lelaki yang pandai,cume dia malas sikit je.hahaha…….

Inilah kami,cume sesat seorang lelaki je,kami mula mengenali masing-masing lebih dekat time form1,kami sudah kenal 4 tahun,tapi yang lelaki tu baru kenal 3 tahun. Sebab dia budak baru sikit daripada kiteorang,tapi macam mana entah boleh rapat dengan dia kiteorang pun tak tahu.maybe dia seorang yang happy good lucky dan telah menyukai ayu masa form3 sebab tu boleh rapat agaknye. Kami seorang yang sporting dan gile-gile sikit.hehe…tapi kami ni memang suke buat lawak tambah-tambah ayu dengan nana. Apa-apa masalah antara kami mesti kami cite dekat group kami tapi,selalunye airil,ninie dan nana selalu cite bertiga,ayu dengan fiza pula cite pasal diorang berdua je,maybe airil selalu cite dekat ninie dan nana pasal ayu.Sebab kalau dia cite dekat fiza tak boleh,sebab fiza jenis tak sinpan rahsia dan fiza juga rapat dengan ayu.

Kami ditempatkan di kelas H masa form 1 cuma  yang lelaki tu masuk kelas B,sebab tu kami kenal dia lebih rapat selama 3 tahun je. Masa form 1 masing-masing tak banyak cakap,sebab baru je kenal.Hari demi hari kami mula rapat.Masa form 1 kami selalu main-main masa belajar.Exam pun tak selalu dapat A,kadang-kadang je.Nak dikatakan time form 1 hingga form 3 tu,kelas kami la yg paling nakal sekali.Tak reti2 nak duduk diam selalu ponteng kelas.Tapi ape-ape pun senakal-nakal kami,kami tetap ade pendirian masing-masing tau,hehehe….Fiza seorang anak cikgu disekolah kami,dia seorang yang agak kaya.Nnie,sape tak kenal dia,satu sekolah kenal dia,sebab dia sorang je anak dato dekat sekolah tu.Tapi,sekaya-kaya dia pun,dia tidak pernah sombong dengan orang lain.As dan ayu pulak hidup dalam keluarga yang sederhana.Tetapi diorang tetap happy.Dari sini lah bermula nye cerita kami.


bersambung pada part2......tapi part2 tak siap lagi dalam proses......^__^ tunggu ye...No comments :

"" ""